maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Herkkusivut Tulikettuun - uusi versio

Del.icio.us-palvelun eli sosiaalisten kirjanmerkkien integrointi Firefox-selaimeen on parantunut, tutustu uudistuneeseen laajennukseen ja lataa. Uusi versio yhdistää selaimen entistä kätevämmin selaimen ja verkkopalvelun.

Jos Del.icio.us ei ole tuttu, tässä perustietoa: Sosiaaliset kirjanmerkit (vastaavia palveluita on muitakin) ovat kuin selaimen Suosikit - mutta verkossa ja jaettavissa ystävien kesken. Suuri etu verkkoon tallennetuilla linkeillä on se, että omiin niihin pääsee käsiksi miltä tahansa verkossa olevalta koneelta.

Del.icio.us-palvelussa toimii myös verkkoyhteisön ränking eli näet tallennetusta linkistä, kuinka moni muu on sen tallentanut. Voit myös selailla viimeisimpiä palvelun käyttäjien tallennuksia ja löytää satunnaisia aarteita siis kuin kirjakaupassa/kirjastossa hortoillessa ikään (harrastan hortoilulöytökirjoja).

Linkeille annetaan tägi (tag) eli luokitteluleima tai useampia ja näiden avulla voi hakea muiden palvelun käyttäjien vastaavasti luokiteltuja linkkejä. Linkit voi myös jakaa ystävien kesken ja ohjata linkkilistoja tai hakusanapilviä muille verkkosivuille.

Ei kommentteja: