maanantaina, maaliskuuta 19, 2012

Leikitellen vakavakin luistaa

Omaan työarkeeni on kuulunut viime syksyltä maanantai-Hangout. Kyse on Google+-palvelun verkkojuttelusovelluksesta, jossa korkeintaan 10 ihmistä voivat olla yhtä aikaa virtuaalisesti naamatusten ja samalla voidaan chattäillä, työstää yhteisiä dokumentteja tai katsella YouTube-videoita.

Pidämme näitä maanantai-Hangouteja oman hankkeemme tiedotusasioiden synkronoimiseksi. Nakittelemme todo-asioita, muistuttelemme toisiamme ja kaikki kirjataan yhteiseen dokumenttiin, jolle on jo kertynyt syksystä mittaa 39 sivua. Fiilis on aina mukava. Kannustamme toisiamme.

Teemme urakalla töitä ja välillä on hektistä – tilanteita on päällä aina milloin missäkin. Erityisesti talven virus on liikkunut pisteestä toiseen ja hyydyttänyt ihmisiä, joiden tekemättä jääneitä töitä ei kukaan ole tehnyt sairauslomilla – niin se tapaa asiantuntijahommissa mennä. Silti kaatuvat työvuoret eivät masenna, asiat liikkuvat myös eteenpäin ja yhteishenki antaa siivet. Tälle yhteishengelle naamatusten jutustelu kätevästi toimivan somepalvelun avulla on eetvarttia. Käytämme monia muitakin etäyhteistyön välineitä, mutta tunnusta, Hangoutissa on sitä jotakin.

Tämä aamu räjäytti pankin! Nyt Hangoutiin oli ilmestynyt kerrassaan veikeitä virtuaalinaamareita. Itseäni ainakin nappasi heti, maanantaiaamuna meikki ei ole koskaan ihan kohillaan. Muutenkin tapaamme jutella ensin lemmikeistä, vauvoista, lapsenlapsista tai muusta mukavasta. Nämä naamarit kiinnittyivät hauskasti kavoille, naamari liikkui sulavasti pään tahtiin, elävää, veikeää ja leikkisää. Hymy herkässä.

Näin meillä alkoi työviikko, voi jee! Pitihän siitä ottaa potretti:Aiheesta aiemmin tässä blogissa:
28.7.2011 Survival Kit: Google +
1.8.2011 Hengailtiin naamakkain etätyökavereitten kanssa
21.9.2011 Autuus: Google-dokumentit ja hangout

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Näyttipä lystiltä! Itseltä on jäänyt hangouttien pitäminen elokuun jälkeen. Voisikin palauttaa agendalle - ainakin silloin tällöin.