lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Historian havinaa: uskalla erehtyä ja kokeile rohkeasti

Tuli mieleen, että koskas puhuinkaan ensi kertaa somen opetuskäytöstä ja sitä diaesitystä etsiessäni osuin ensimmäiseen keikkakoulutukseeni 6,5 vuoden takaa. Jo ennen sitä olin pitänyt omassa koulussamme Opit-opintokerhoa, jossa opettelimme yhteistuumin kyseisen verkko-oppimisympäristön käyttämistä.

Tuo ensimmäinen keikkakoulutukseni opettajille oli Heinolassa Kuuselan Juhan vetämällä kurssilla 11.11.2004. ja kohderyhmänä etälukio-opettajia. Opetussuunnitelma oli juuri uudistunut ja ensi kertaa yleisessä osassa puhuttiin aihekokonaisuuksista, joilla oli tarkoitus integroida oppiaineita ja saada aikaan liikettä siihen suuntaan, josta nykyisin puhutaan ilmiöpohjaisena oppimisena.

Olin jo silloin nauhoittanut pienen virikkeen kurssilaisille. Vaikka tuolloin puheena oli verkko-opetus ja hieman nykyistä enemmän painotus verkko-oppimateriaalin suuntaan, ei näissä perusjutuissa ole mitään kummasti muuttunut suhteessa oppijalähtöiseen sometyöskentelyyn. Slidecast eli 6,5 vuotta vanha kuusiminuuttinen pölötykseni synkattuna dioihin:

Ei kommentteja: