torstaina, joulukuuta 03, 2009

Harhalaukaus: moitin turhaan Kotkan nettisulkulistoja

Kun lapselta otetaan hetkeksi lelut pois, syntyy ikävää älämölöä. Taustatyöt pitää tehdä kunnolla. Eilen valittamani sosiaalisten verkkopalveluitten yhtäkkinen sulkeminen johtui tietoturvapäivityksestä, johon selvityksen mukaan tietokoneverkko reagoi eri tavoin. Pyytämäni sivut lasketaan jälleen läpi.

Pyydän anteeksi kaikilta niiltä, jotka saivat ylenmääräistä vaivaa asian vuoksi, turhan päiten.

Asiasta tulee YLE Kymenlaakson Radion alueuutisissa TV-lähetys, joka keskittyy yleisempään ja positiivisempaan puoleen eli avoimen netin ja sosiaalisen median tarjoamiin mahdollisuuksiin ja niiden hyödyntämiseen opetustoimessa.

Yhteiset käytänteet ja pelisäännöt olisi ehkä syytä päivittää. Jokainen osapuoli toimii sovitulla tavalla, mutta toimintaympäristö on muuttunut.

8 kommenttia:

Ville Venäläinen kirjoitti...

Hatunnosto sulle Anne. Tiedän omasta kokemuksesta ettei tällaisen viestin kirjoittaminen synny kuin se mistä anteeksi pyydellään. :-)

Anne Rongas kirjoitti...

No on nyt ainakin omakohtainen esimerkki medialukutaidottomuudesta, netiketin puutteesta ja verkkoviestintätaitojen kehittämisen tarpeellisuudesta.

Ristiriidoista voi aina oppia ja ne paljastavat aina peilin. Muita ei kannata syytellä, jos vika on itsessä,. Itseään voi muuttaa vain itse. Toiset voivat ripityksellään tietysti auttaa. Kunhan ei syyllistytävä syntipukkien etsimiseen, vanhoihin poteroihin ja eipäs-juupasteluun.

Omat virheetkin voivat olla avaimia kehittymiseen.

Leena kirjoitti...

Jos et olisi nostanut asiaa keskusteluun,ehkä asia ei olisi noin nopeasti ratkennut ja toisaalta tästä voimme kaikki jotain oppia - kaikkien osapuolten on päästävä mukaan sopimaan yhteisistä asioista ja myös yhdessä oppimaan.

jjdane kirjoitti...

Tuolla verkkotekniikan säätöpuolella menee bitti erittäin helposti väärään asentoon. Ja sitten ei hommat/palvelut pelaa ... kaikinpuolin inhimillistä toimintaa. Mutta kunnon älämölöllä (rakentavasti ilmaistuna!) saadaan nopeutta toimintaan. Sitäpaitsi tästä nähdään kuinka ällistyttävän nopeasti päästään laajalla rintamalla ja julkisuudella asiaa ruotimaan.

Armi kirjoitti...

Minä ainakin olen tyytyväinen, että asia saatiin nopeasti kuntoon. (Heh, oma lehmä ojassa: tämäniltaiset tunnit voi vetää alkuperäisen suunnitelman mukaan.)

Olen samaa mieltä kuin Leena, että päivityksen päivittäminen olisi voinut viedä paljon kauemmin, jos kukaan ei olisi reagoinut. Totta kai yön yli nukkuminen usein auttaa tuohtumuksen säännöstelyssä, mutta enempi tässä on kyse pelisäännöistä - tai niiden puutteesta - kuin netiketin puutteesta.

Helena Sorsa kirjoitti...

Hyvä, että jossain toisaalta iloitaan uudesta (paperi)kopiokoneestakin (saadaan kuulemma ehkä ens vkolla) eikä ole vielä ehditty rynnistää sosiaaliseen mediaan, em. ilmoitusta en itse ollut edes huomannut. Hyvä että Anne olet olemassa & hereillä. Nimimerkillä perästä tullaan...

- HS

lekahe kirjoitti...

Hyvä että asia selvisi! Omalle kohdalle tuli tilanne, joka olisi pitänyt aavistaa. Leenoja on Suomessa monta, joten nyt meitä on sitten kaksi Leenaa kommentoimassa.
Siksi olen nyt muuttanut profiiliin tulevan nimeni muotoon lekahe, joka esiintyy kaikissa muissakin sosiaalisissa profiileissani. Koko nimi olisi kai parempi, mutta alunperin minulla ei ollut ajatusta verkottumisesta Suomen kielellä. Niin ne ajat muuttuvat...

Outi kirjoitti...

Nopeasti oikaistu, kiitos. Tärkeintä, että asia selvisi ja hyvä, että kyse oli "vain" vahingosta/ tietokatkoksesta...eihän tästä mitään tulisi, jos kuvaamasi tapaus olisi arkipäivää.