tiistaina, joulukuuta 15, 2009

Google Readerin jaetut syötteet blogiin

Kirlah kysyi viime viikolla, millä keinoin olen laittanut tämän blogin kupeeseen nuo jaetut otsikot syötteenlukijastani. Lupasin opastaa tarkemmin ja nyt vihdoin tämä opastus tulee.

Käytän siis Googlen syötteenlukijaa. Se kokoaa kaikki seuraamani verkkosivustot. Kansioin sivustot esimerkiksi erikseen opiskeluun, opetukseen ja kavereihin. Syötteenlukija näyttää lihavoituna ne osiot, jonne on tullut uusia viestejä. Jos on infoähkyn aika, deletoin vähemmän kiinnostavat suoralta kädeltä (ja luotan, että tuttavat nostavat oleellisia Friendfeediin, Qaikuun, Twitteriin tai lähettävät sähköpostilla, ja näin todella käy joka päivä). Otsikot on nopea selata, kun ei haali kaikkea mahdollista seurattavaksi, ronkeli kannattaa olla.


Kun vastaan tulee hyvä juttu, jaan sen klikkaamalla jakamispainiketta. Jaetuista syötteistä muodostuu oma blogityyppinen viestivirta ja saman saa myös upotettavana koodina liitettäväksi vaikkapa tänne blogin kupeeseen.

 

3 kommenttia:

peeÄR - mies kirjoitti...

Mää ymmärtäny mitään;)

Anne Rongas kirjoitti...

Heip peeÄR, syötteet ja upotuskoodit kuulostavat kummalliselta, mutta toimivat kätevästi. Niillä saa esimerkiksi halutun tietovirran vaikkapa kurssisivuille. Voisin tehdän pienen videon, jossa näytän, miten juut käy, mutta en nyt, ihan liikaa töitä, mutta myöhemmin.

Kyse on informaation automatisoidusta ohjaamisesta, joka vähentää informaatiokuormaa parhaassa tapauksessa. Tämän blogin kupeessa olevat linkit ovat paitsi vinkkejä lukijoille, talteen itselle, mutta eivät kummoisemmin infokuorman vähentäjiä. Mutta siis samaa metodia voi käyttää myös erittäin hyödyllisesti.

peeÄR - mies kirjoitti...

Anne,

Kiitos empatiasta:)