torstaina, marraskuuta 19, 2009

Kaksi eteen yksi taakse #vkk09

Eilisaamuna pyrähdin Espoossa Virtuaalikorkeakoulupäivillä. Harmi kyllä, illan oppitunnit osuivat rajoittamaan osallistumista kiinnostavanoloiseen kaksipäiväiseen tapahtumaan.

Työn ja välimatkojen vuoksi ei ollut järkevää, että aikoinaan lupauduin yhteisesitykseen Jere Majavan ja Juhana Kokkosen kanssa. Mutta kokemuksena olin sentään hyvilläni jutusta. Nimittäin kokeilimme esityksessämme Pecha Kucha -tyyliä, siis 20 kuvaa ja 20 sekunttia kuvaa kohden. Otsikkomme oli Kaksi eteen, yksi taakse: sosiaalinen media matkalla korkeakouluihin.

Koko esityksen Echo-tallenne (minä, Jere Majava, Juhana Kokkonen ja keskustelu 45 min, voi siirtyillä esityksessä kohdasta toiseen)

Aloitin omalla tarinallani Wikiopistossa ja Tampereen yliopistolla kokemastani (slidecasta eli äänet mukana). Nauhoitin puhelimellani (iPhone) oman osuuteni. Yllättävän hyvin ääni tallentui, vaikka en ollut ihan puhelimen vierellä. Tallenteen formaatti oli m4a, jonka konvertoin netissä mp3-muotoon. Kuvat ja ääni on synkattu Slide Share -palvelussa.
Esityksessä vilahtaneet verkkosivut: Wikiopiston Uudet lukutaidot -kurssi ja opintowikini keskustelusivu, Uudet lukutaidot -kurssin muistiinpanoni sekä kurssin ryhmätyöwiki blogeista.

Oman tarinani jälkeen Jere Majava kertoi sosiaalisesta mediasta Helsingin yliopistossa (esityksen kalvot ladattavissa pdf:nä) ja Juhana Kokkonen ylipäänsä sosiaalisen median mahdolliuuksien käyttöönotosta organisaatiossa (viitekehyksenä Metropolia), esityksen kalvot saatavilla verkossa.

Jahapaula (ja pari muuta) raportoi Qaikun Seminaarikannuun ja noukki mukavasti esityksiä seuranneesta keskustelusta hyvin oleellisimmat pointit.

Esitarinoitani
http://opeblogi.blogspot.com/2009/09/wikiopiston-nettikaytavilla-liikkuu.html
http://opeblogi.blogspot.com/2009/09/opiskelu-20.html

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

KIITOS tuosta koko esityksen Echo tallenteesta, oli mukava kuunnella monessa mielessä. Yliopisto, AMK ja sinä, erilaiset organisaatiot ja ihmiset ja käsittelytavat. Todella puhutteleva.
Olin katsonut slidet erikseen ja tweetit erikseen enkä saanut niistä mitään mutta KOKONAISUUS on nähtävä ja kuultava. Ajatuksia heräsi..

Anne Rongas kirjoitti...

Moikka Heli, kiitos palautteesta. Pecha Kuchan idea on kuvissa, alunperin erityislaadukkaita arkkitehtuurikohteista. Esitys ei todellakaan avaudu pelkkien kuvien katselulla.

Tuo tilaisuus oli sellainen, että taustakanavat toimivat hyvin yleisökeskustelun osalta, enemmänkin olisi ollut mahdollisuus käsitellä yleisökysymyksiä, mutta varmaan tällainen konsepti kehittyessään myös aktivoi yleisöä osallistumaan.