lauantaina, maaliskuuta 01, 2008

Turhauttavaa puuhaa - ohi onneksi

Koulun uudet kotisivut laitettu starttikuntoon. Vielä viilaamista vaikka kuinka. Mutta se turhauttava asia: Koko kaupungille tuli yhtenäinen ylläpitojärjestelmä ja sitä myöten myös yhtenäiset ulkoasut. Ylläpitojärjestelmän, Content Manager toimitti Nitro FX. Ja enpä ole aikoihin tuskastellut näin.

Editorilla voi kyllä tehdä kaikenlaisia ihmeellisiä lomakesysteemejä radionäppäimineen. Mutta ei valita fonttikokoa eikä väriä. Otsikkotasoja on vain kaksi. Kuvien ja fileitten lisääminen on niin kryptistä, että suorastaan naurattaa, kun ei enää itketä (oppiihan sen). Ohjeita ei ole tietenkään ollut tarpeen laittaa editorin sisään. Ja editori käyttää freimejä, jotka ovat tunnetusti kuuminta hottia... olikohan se vuosikymmeniä sitten. Klikkaa alla olevaa kuvaa, jos haluat nähdä editorin hienoudet.

Päädyin lopulta koodaamaan (ilman taitoja) Composerilla sivut. Nimittäin emme saaneet editoriin mahdollisuutta säätää fonttikokoa tai käyttää huomioväriä. Kaikille yhteiseen tyylitiedostoon oli valittu perusfontiksi Arial 8 pt. Tietenkin sivuilla kävijä voi skaalata ja tietenkin selaimen asetukset vaikuttavat ja sivujen alalaitaan saatiin mankumisen seurauksena skaalausnappulat (jos nyt joku sattuu hoksaamaan).

Mutta mutta. Skaalaminen ja selaimen säätäminen eivät kuulu suurten netinkäyttäjämassojen perustaitoihin. Alla näytiksi toisen lukion sivut ja sitten meidän lukion. Meille tulee kaiken ikäisiä ihmisiä. Tuo kirppukokoinen fontti ei miellytä. Opiskelijapalautetta tulee aiheesta jatkuvasti. Upotin oman koulun sivuille Google-kalenterin ja istuu nätisti. Conten Managerin kalenterilla ei ollut mitään virkaa ainakaan meidän tarpeisiimme.


Ei kommentteja: