keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Vinkkipartio toimii: Apujoukot aina valmiina

Oppimisympäristö-hankkeet eri puolilla Suomea käynnistelevät toimintaansa. Eteläisessä Kymenlaaksossa pienellä pääomalla verkottumisen voimin verkon ja muun viestintätekniikan oppimismahdollisuuksia etsii, kehittää ja levittää Vinkkiverkko.

Juuri ennen talvilomaa avattiin Vinkkipartio, jonne innostetaan myös verkossa aktiivisesti toimivia nuoria. Samoin muut aihepiiristä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Jo ensimmäisissä touhuissa on paljastunut verkottuneen työskentelyn vinha voima. Tässä pieni ketju:
  • kävin pilottikoululla Langinkoskella
  • siellä ongelma: kamerassa digivideota, kuinka saada se verkkoon, You Tube ja Google Video eivät tule sisällönsuodatuksen läpi, vein ongelman Vinkkipartion Apujoukkojen ratkottavaksi
  • nuoriso-osastolta tuli ajatus omasta serveristä, johon tosin tarvitaan ulkopuolista sponsoria ja ylläpitoa, mutta hyvä ajatus ja aiheesta rönsyttiin keskustelemaan laveamminkin
  • löytyi monta erilaista keinoa saada liikkuvaa kuvaa videolta verkkoon
Vinkkipartion etusivulla on huutelulaatikko ja siellä eräs jäsen kyseli, miten saisi ääntä verkkotarinoihin. Vein kysymyksen Apujoukoille ja siihenkin löytyi paljon hyviä ratkaisuehdotuksia. Esimerkiksi tuossa yllä kuvaleikkeenä oleva Mashable-blogin sivusto, jossa listataan 12 keinoa saada ääntä verkkotuotoksiin.

Ihmiset auttavat mielellään, koska oppivat samalla toisiltaan. Huomaan tämän itsestäni. Mitä useampi pää ja silmäpari yhdessä, sitä nopeammin täsmäapua myös löytyy.

PS. Jos satut itse olemaan mukana oppimisympäristöhankkeessa, verkotu kanssamme!

Ei kommentteja: