maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Kun isä lampun osti... eikun Erkka QIK:in viritti

Mobiili media toimii kahteen suuntaan siellä, missä kuljet kännykän, ladatun akun ja kentän kantamalla. Siis melkein missä vain. Seuraan juuri itse ällikällä Jyväskylän maalaiskunnan valtuuston kokousta livenä. Lähetys tulee Erkan kännykästä. Ääni on selkeä, kuva riittävän hyvä, aihe ei itseä kosketa – mutta voin uskoa, että montaa koskettaa ja kiinnostaa, onhan kyse kuntaliitoksen päättämisestä. Maailma on täynnä tilanteita, jotka koskettavat ja kiinnostavat tällä välineellä välitettynä. Häikäisevää!

QIK streemattu kännykkä-livevideo on erinomaisen käyttökelpoinen moneen. Myös oppimisen alueella, tietenkin (ja kaikenlaisiin hieman himmeämpiin jekkuihin). Heti tulee mieleen itselle hinku tehdä jotain performancea, vähän taidetta, vähän pehmoanarkiaa, yhteiskunnallista, globaalia herättelyä...

3 kommenttia:

ubiq kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ubiq kirjoitti...

Jep, erkka tekee kotimaista mediahistoriaa. :)

Qik-tunnareita odotellaan kovasti ympäri Suomea. Katsotaan vaikuttaako tämä kansalaismediaan, olettaisin että avaa mainioita mahdollisuuksia.

Huhujen mukaan vastaava livekännyvideo-ominaisuus olisi tulossa myös suomalaiseen Floobs.com-palveluun.

[Edelliseen messuun tuli tyhmä typo, poistin siksi :)]

Hanna kirjoitti...

Vilpitöntä ihailua aktiivisuuttasi kohtaan. Ehkä minäkin vielä joskus, sitten kun kilpailun ikävä varjo on työllistymiseni yltä karkoitettu Uralille tai jonnekin Mariaanien hautaan. Olen siinä tilanteessa, etten voi vielä jakaa, vaikka haluaisin todentaa Einsteinin sanat Tutkiva oppiminen kirjasta (380).

WAU!