keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Johan löytyi - yhteisöllinen web20-käsitekarttakalu

Jälkikorjaus: tässä pitää oikeaoppisesti puhua miellekartasta (joku voisikin tehdä jonkun sanakartan näistä karttasanoista, Mindmapkin on oikeastaan rekisteröity tavaramerkki :-) ei ihan aina jaksa olla tarkka näissä... vaikka tietysti pitäisi. Kiitos tarkennuksesta Esko! (En korjaa otsikkoa, ettei lähde uutta syötettä). Tässä hyvää lisätietoa lähdeviitteineen.
------------------
Vihdoin! Olen kaivannut selaimella toimivaa, helposti haltuunotettavaa miellekarttatyökalua, jota voisi käyttää online ja offline yhteistyössä. Olen etsinyt erilaisia ja löytänyt jotain. Mutta tämä on nyt kyllä paras löytö tarpeeseeni tähän mennessä: Mind42.
mind42

Ohjelma ei tietenkään täytä kaikkia unelmia. Mutta kun ottaa huomioon, että käyttö on ilmaista, niin aivan verraton. Karttaa rakennetaan keskussanan ympärille. Karttaan voi lisätä sanoja, kuvia, tiedostoja, linkkejä, pieniä ikoneja ja muistilappuja, tehtävälistoja sekä Wikipedia-artikkeleita suoralla haulla.

Oivallista on se, että polkuja voi laittaa kasaan eli jos jossakin on pitkä haara, sen voi piilottaa, näkyy vain plussana, klikkaamalla saa sitten haaran auki. Zoomailu ja lintuperspektiivissä lentely kartan päällä onnistuvat vasemman alakulman vempaimilla.

lisaaelementtim42

Palveluun on myös integroitu Google Talk -palikka. Jossain luki, että Skype on myös jollakin liitoksella systeemissä... Kaikkeen en nyt ehtinyt tutustua. Me teemme tällä tutkivan oppimisen työskentelyä PS3 (Ihminen tiedonkäsittelijänä) kurssilla. Yhdessä ihmetellään mitä aivoissa tapahtuu ja liitetään arjen ympäristöissä toimimista aivotoimintoihin. Opiskelijat ovat ottaneet valokuvia, videoita ja ruutukaappauksia arjen fyysisistä ja virtuaalisista ympäristöistään.

Olen kutsunut kollegoitani mukaan karttatyöskentelyyn asiantuntijoina. Jos joku haluaa mukaan kokeilemaan tai vain lurkkimaan, niin heitä kommentissa toive, kerro s-posti, niin kutsun mukaan. Demovideo kannattaa katsoa ennen kuin ryhtyy touhuamaan kartan parissa.

Ei kommentteja: