lauantaina, marraskuuta 18, 2006

Ihastjärvellä biologian parityöt blogeina

Ihastjärven koululla ihmisen biologiaa on tutkittu ihmisprojektissa ja tuloksena on syntynyt blogeja. Samalla on opittu mediataitoja, esimerkiksi kuvankäsittelyä ja tietenkin blogiin kirjoittamista. Myös Wikipedian käyttäminen ja hyperlinkkien tekeminen on hanskassa. Kiinnostavia juttuja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran haluan kommentoida :) ettei ihmisprojekti ollut suinkaan pelkästään biologiaa (eli ympäristö- ja luonnontieto nykyisin) kuten sanoitkin.. Siihen oli integroitu myös kuvis ja äikkä, sekä terveystietoa. Iso projekti(kolme viikkoa) on lähes loppusuoralla ja maanantaina viimeinen ryhmä esittelee oman tuotoksensa.

Ohjasin oppilaita etänä jopa yhtenä koulutuspäivänä. Oli aika mielenkiintoinen ja innostava kokemus sekin.

Koneita meillä koululla on yhteensä 7, joista kaikki tarpeen vaatiessa oppilaiden käytössä. Kun aloitimme blogin niin suurin osa koneista oli vielä win98 pohjalla ja HYYYYVIN pienellä kapasiteetilla, nyt tilanne on huomattavasti parempi.

M

Anne Rongas kirjoitti...

Loistava esimerkki!!! Hienoa, että olette tarttuneet toimeen. Välttämättähän ei koneita tartte olla paljoa. Mekin tehdään yhdellä koneella 10:n opiskelijan kanssa wikiin yhdessä opokurssin "verkkokirjaa". Ja sitten mukana ovat myös kollegat Helsingin seudulta. Homma on enemmän kiinni oivalluksista ja rohkeudesta.