maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Edublogsin editori on hieno

Edublogs tarjoaa hyviä välineitä opetukseen, kuten tässäkin blogissa on jo aiemmin vinkattu. Kun perustat blogin, saat kaupan päälle yhden mainoksettoman Wikispaces -wikin. Edublogsin päivitetty editori on erittäin edistyksellinen. Siitä löytyy valmiit painikkeet mediaelementtien upottamiseen. Suosittelen kokeilemista vähintään. Sama värkki kuin WordPress.

5 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Heips ja kiitos vinkistä!
Minulla on ensi viikolla alkamassa blogikurssi, jota varten olin jo tekaissut blogin blogsomeen, mutta ajattelinkin sitten vaihtaa tähän edublogsiin. Yksi kysymys: en millään saa silmään, mistä edublogsissa voi muokata fileä, eli esim. kääntää suomeksi väliotsikot, lisätä sivupalkkiin sitemeterin tai cretive commons -lisenssin yms. Osaatko neuvoa?

terkuin
Sun äitis

Anne Rongas kirjoitti...

Heips,
ihan kaikissa sivupohjissa ei toimi nuo sivupalkin säädöt eli etsi sellainen sivupohja, jossa saat näkymään Presentation-välilehdellä Sidebar Widgets. Itse koodiin /sivupohjaan ei pääse käsiksi eli väliotsikoitten säätäminen ei onnistu ihan samalla tavalla kuin vaikka word pressissä... joka on siis pohjilla. Näin ymmärtäisin, joku voi hallita paremmin.

Anne Rongas kirjoitti...

Joo hei, kun kokeilin, niin niissä sivupohjissa, joissa pääsee sivupalkin palikoita (widgets) säätämään, voi niitten otsikonkin muuttaa.

Sun äitis kirjoitti...

Kiitos!
On se hyvä, kun on osaavia ystäviä!

Anne Rongas kirjoitti...

Tosi fiksua on se, kun kysyy!! ;-D