maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Aika, mistä sitä saa, mikä sitä vie?

Tuija oli löytänyt vanhaan viestiini ajankäytöstä ja kommentoinut sitä. Sattumoisin sama aihe on ollut esillä Vaparetkelläkin: Miten sulla riittää aika?. Siellä on käyty ihan kiinnostavaa kommenttikeskustelua aiheesta. Tervetuloa mukaan!
Sieltä löytyy mm. Akin oivallinen toteumus: Usein tuntemani ihmiset toteavat jossakin vaiheessa, että kylläpä aika rientää nopeasti. Itse heitän näille ihmisille tyhmän toteamuksen, jolla tosin on ainakin itselleni enemmänkin syvällisempää filosofista merkitystä ja jolla toivon ihmisten hieman jopa pysähtyvän miettimään ajan merkitystä. Lausahdan nimittäin lakonisesti: “Niinpä ,aika menee nopeasti, mutta kukaan ei ole huolestunut siitä, mihin se aika menee ja mihin sitä aikaa kertyy. Jossakin sitä on ja rutkasti.”

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan se rutussa, niinkuin matot tuppaa tekee liukkaalla lattialla..

M Ihastjärvi

Anne Rongas kirjoitti...

Kiitos, päivän hymy tästä ja ajan filosofinen pähkinä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Eikun aikaa tulee aina lisää ja lisää, pitää vain malttaa odottaa. Ja kiitos Annelle inspiraatiosta... työstän tässä omia juttuja pää vielä pyörällä... mutta ajattelen, jos pienestä lähtee niin suurempaa tulee vastaan... Törmäillään näissä merkeissä, vaan varotaan, ettei käy niinkuin delfiiniressukoille!
Katahyva