sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Writely sopii yhteiskirjoittamiseen ja bloggaamiseen

Järjestelen työhuonettani uudelleen. Wiki-viehätyksen jälkeen olen haaveillut pidempään muunkin tekstityöskentelyn ja tietotyön entistä suurempaa irrottamista tietyistä laitteista ja paikoista. Ensimmäinen askel tähän suuntaan oli, kun viime vuonna kiellettiin työpostin kääntäminen muihin osoitteisiin. Luen sitä nykyään sujuvasti toimivan selainliittymän kautta. Ja suurin osa opetusmateriaaliani alkaa olla verkossa.

Jos se hukkuu tai joku varastaa? Verkossa oleva on nopeaa jä näppärää ottaa itselle talteen. Ja totta, kuka vain voi varastaa hengentuotteitani. Mutta mitä joku voi sillä tehdä? Opettaa omia opiskelijoitaan? Hyvä, siihen annan täydet oikeudet. Ihan vapaasti, ei ole minulta pois. Voi myydä kustantajalle? Ehei. Näitä juttuja on aika rankasti muokattava ennen kuin kukaan ottaa vastaan. Ja olen sen verran kustantajien kanssa tekemisissä itse, että en pidä tätäkään kovin todennäköisenä vaarana. Suurin vaara minusta tietotyössä on silloin, kun hengentuote on talletettu yhteen paikkaan eli omalle koneelle, eikä varmuuskopiota tai verkkoversiota ole.

Tämä johdantona Writelylle ja Netvibesille. Tämä juttu on kirjoitettu Writelyllä, joka on siis webissä oleva palvelu, jolla kirjoittaminen käy kätevästi. Ja opetuskäytössä hyvin kiinnostavaa on yhteisöllisen kirjoittamisen mahdollisuus. Writelystä voi lähettää jutun myös suoraan blogiin, mitä tässä nyt testailen. Ja tältä näyttää Writelyn sivu:Ja tuo Netvibes? Se on virtuaalinen työpöytä tai oikeastaan työhuone eli kotisivu, jonne voi upottaa kaikkea itse valikoitua verkkotarvetta. Salasanan takana. Helppo ja keventää entisestään paikasta siirrettävien materiaalien kuormaa. Ja mitä sitten, jos netti ei toimi? Sitten rentoudutaan. Ollaan ilman. Vaikuttaa toimivalta.

Ei kommentteja: