lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Multimedia message

Blogin laatija kävi välillä lepuuttamassa sormia ja mieltä kevätpihalla ja kuten kuvasta näkyy, saunaakin lämmitetty ja kädet noettu. Tämä on kännykällä lähetetty MMS viesti.


ja tässä myöhempi lisäys edelliseen:

Havaitsin, ettei kuva seurannut Bloggerissa MMS-viestin mukana tähän juttuun. Yhdysvalloissa toimii jo Go with Blogger Mobile (Learn how to start mobile blogging). Hauska esimerkki mobiilibloggaamisesta: digitaalisia postikortteja matkan varrelta, lue myös siihen liittyvä BBC:n juttu.

Ja tässä nokinen käteni, jota ulkoilutin ja kuvasin kännykällä.Kuva on lähetetty Hello-ohjelmalla, joka seurustelee suoraan haluamani Blogger-blogin kanssa. Saman tekee erittäin nerokas ohjelma Picasa. Molemmat ovat ilmaisia, omalle koneelle ladattavia ohjelmia ja liitossa keskenään:
>> Picasa
>> Hello
Monet blogipalvelut sallivat nykyisin tietyn kuvamäärän tallentamisen ja niissä myös mobiili bloggaaminen kuvien kera onnistuu (ks. >> esimerkki Operalla).

Myös monet verkossa toimivat kuvanjakopalvelut integroituvat blogien kanssa. Nopeasti suuren suosion saavuttanut Flickr on tutustumisen arvoinen, monipuolinen ja helppo käyttää.
>> Flickr

Lisäys 18.4.06: Katsohan, mitä Mediaopettaja kertoo blogissaan kännykkäkuvaamisesta.

Kuvilla saa tunnelmaa, kuvat havainnollistavat, tuovat persoonan mukaan ja kuvilla voi kertoa jotain, mihin sanat eivät taivu. Kuva on sanaa avoimempi katsojan omille tarinoille. Kuvittele lehti ilman kuvia - tulisiko luettua kuvaton Hesari tai Apu?

Ei kommentteja: