tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Julkinen vai yksityinen blogi?

Blogien ideologiaan kuuluu julkisuus. Eräissä oppimisympäristöissä on mahdollisuus luoda blogeja vain kirjautuneille. Samoin eräissä blogijärjestelmissä on mahdollisuus valita blogin näkyminen vain kutsutuille käyttäjille. Käyttäjä voi näin säädellä julkisuuden astetta.

Vaikka laatisit blogin avoimena verkkoon, vain harva eksyy sivuillesi, ellet listaa blogiasi minnekään. Tämä blogini on järjestyksessä 37 laatimani blogi, mutta ensimmäinen, jonka olen listannut Blogilistalle. Kävijämäärä sivuilla on ollut sen jälkeen yllättävää! Hauskaa on ollut myös muutamien kommenttien ilmestyminen juttujen perään.
>> Katso Blogger-ohje: How To Network With Blogger

Blogin julkisuus voi tuoda uusia tuttavia ja johdattaa ennen löytämättömien ajatusten ja ideoitten äärelle. Se, että joku lukee juttujasi, toimii usein kannustavana tietona. Toisaalta webbisosiaalisuus voi myös rasittaa. Harkitse tilanteen, tarpeittesi ja tyylisi mukaan, millaista bloggaamista kaipaat ja haluat. Opetuskäytössä usein suurempi julkisuus ja verkottuminen ei ole se, mitä haetaan. Toisaalta samaa aihetta käsittelevien opintoryhmien väliset ajatusten vaihdot ja etäisten kollegoiden väliset - vaikka vain linkitys-säikeet voivat tuoda mukavaa piristystä ja uusia näköaloja.

Blogin kävijöitä voi seurata kävijälaskurilla. Site Meter on hyvä palvelu. Sitä vastoin Webstats4u sai äkkilähdön sivuiltani popup-mainosten vuoksi. Hauskan katsauksen sivuilla vierailijoihin antaa myös Geo Visitors.

Klikkaa kuvaa (ja vielä "all sizes" Large) ja näet tämän blogin listasijoituksen 2 vuorokautta listautumisen jälkeen (12. >>rauhoittuu taatusti :-D)
blogilista_180406

Ei kommentteja: