maanantaina, helmikuuta 24, 2014

Me voimme tehdä tän yhdessä vähän paremmin #Läsnätyö

Tammikuun alussa kokoonnuimme työporukoilla Messilään suunnittelupäiville ja toki myös kuntoilemaan. Suunnittelu poiki vallan mielenkiintoisen juonen yhteiseen työhömme. Me = Suomen eOppimiskeskus (+ Otavan Opisto, jonka kanssa teemme yhteistyötä).

Yritämme miettiä aina silloin tällöin ja säännöllisesti, miten tekisimme työmme vähän paremmin. Siis siinä mielessä paremmin, että työmme olisi sujuvaa, siihen kuuluisi hyviä juttuja, siinä vältettäisiin huonoja ja turhautavia asioita ja että meillä olisi tuloksekkuuden lisäksi mukavaa töissä.

Meidän eOppimiskeskuksen töissä melkein kaikki ovat fyysisesti kaukana toisistaan. Silti olemme lähellä toisiamme. Ajattelemme yhdessä, työstämme yhteisiä dokumentteja ja kaikenlaisia yhteisiä juttuja. Kun vertaan nykyistä etäällä työkavereista tapahtuvaa työtä aiempiin palkkatyökokemuksiini, niihin, joissa ollaan oltu samassa toimipaikassa, läsnäolo ei mitenkään vähene, vaikka välimatkaa riittää. Joskus jopa tuntuu, että paljon enemmän omissa oloissaan saattoi päivät viipottaa fyysisesti yhteisellä työpaikalla.


Microsoftilla oli oivallettu mainio nimitys paikasta riippumattomalle työlle: läsnätyö. Nappasimme sen yläotsikoksi. Jos haluat seurata ja osallistua aihepiiristä jutteluun, tässä verkkopaikkoja:

Tuore Myötämanipuluintia-bloggaus Läsnätyö-blogissa suosittelee YLE Puheen ohjelmaa innostamisesta työelämässä. Kannattaa kuunnella. Ei mitään hörhöilyä, vaan mukavan tanakkaa jutustelua, myönteisyyden hyvää tekevää voimaa muistutellen. Joskus elämän risuaitojen takaa löytyy jotain kadotettua hyvää.

Ei kommentteja: