keskiviikkona, elokuuta 14, 2013

Kaksi vaikuttavaa käyttöopasta suomeksi: Android ja Wordpress

Lyhyenä vinkkinä kaikille, jotka itsekseen opettelevat mobiililaitteita ja somettelua. Verkosta löytyy hienosti toteutettuja opastuskokonaisuuksia. Kiitoksia tekijöille.

Android

Opetushallituksen oppimisympäristörahoituksella on tuotettu Android-sivusto, jossa selkeästi neuvotaan Android-laitteiden opetuskäyttöön liittyvissä asioissa. Kokonaisuuden yhteyshenkilönä on Helsingin Mediakeskuksesta Juhani Kärki. Taustahankkeet ovat Sormet ja Mobiilisti maailmaan. Tästä kaikki hankkeet mallia! Kun vielä lisättäisiin mukaan jatkokäyttöä ohjaava CC-lisenssi, hipoisi täydellisyyttä.


Wordpress

Toinen vaikuttava ja malliksi sopiva opastesivusto antaa vihdoin tuoretta apua Wordpressin käyttäjille. Wordpress on blogisysteemien kunkku, mutta ensikokemuksena hieman kimurantti (tosin mobiiliversio on huomattavan käyttäjäystävällinen). WP-oppaan toteutuksesta vastaa Timo Leiniö, Sofokus Oy. Sisältöjä saa linkittää ja upottaa ja opasvideoita käyttää YouTube-käyttöehtojen mukaan eli aineisto sopii itseopiskeluun sekä tukiaineistoksi, ilman lupaa sitä ei saa käyttää opetustilanteissa.


1 kommentti:

Timo Leiniö kirjoitti...

Kiitos WP-Oppaan mainitsemisesta!

Jos tämänkin blogin lukijoilla on aiheita, joista haluaisivat lukea, niin otan niitä mielellään vastaan.

Sellainen pieni korjaus, että yrityksen nimi on Sofokus :)