tiistaina, marraskuuta 02, 2010

No vihdoin! Portaali Oph:n kehittämishankkeille

Tieto- ja viestintätekniikka ja sosiaalinen media ovat vihdoin, paitsi kehittämiskohteita opetustoimessa, myös työvälineitä ja toimintatapoja itse kehittämistoiminnassa. En nyt nopsaan löytänyt virallista uutista Oph:n tai Edu.fi-palvelun verkkosivuilta portaalista, joka on avattu Oppimisymäristöjen kehittämishankkeille. Kaikenlaista muutakin on ollut infovirtoja sekoittamassa, ehkä tästä on jo aikoja sitten ja moniaalla intoiltu, mutta täältäkin blogista nyt liikenteeseen raikuvin aplodein!!!

Riemuitsen tästä, vaikka en enää ole itse suoraan Oph.n kehittämishankkeissa mukana. Useampaan hankeraporttiin olen kirjoittanut toiveen verkon kautta tapahtuvasta hankkeiden välisestä verkottumisesta ja yhteistyöstä. Esimerkiksi Vinkkiverkko-lukiohankkeen loppuraportista (pdf-tiedostona) löytyy tälläinen harras toive: "Opetushallituksen hankesivujen kautta olisi ollut hyvä saada kontaktia hanketoimijoihin. Hanketoimijoitten välinen sosiaalinen verkkoryhmätyöympäristö ja osaamisen kerääminen wikiin olisivat todella tarpeellisia."

Oppiminen-portaali oppimisympäristöjen kehittämishankkeille, sisältää muun muassa blogeja ja artikkeleita koordinaatiohankkeiden toimiin. Mikä parasta, sivustoa voi seurata syötteenä.

Ei kommentteja: