keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Verkostoaktiivisuusesimerkki

Tänään tapahtui kerrassaan mainio malliesimerkiksi kelpaava aloitus. Joka eteni näin:

1. Tarmo Toikkanen avasi eilen 22.4.08 Sometu-verkoston Opetuskäyttö-ryhmässä keskustelun web-ope.fi
2. Keskustelun avauksessa huomioitiin, että OPE.FI-taitotasot koskettavat tieto- ja viestintätekniikan 1.0 teknistä ja yksisuuntaista käyttöä. 2.0 ja sosiaalinen media eivät kuulu joukkoon. Pitäisikö siis olla jotain taitotasoja tähän. Keskustelu käytiin tänään päivällä tovi ja hieman ennen puolta päivää Tarmo perusti Wikikirjastoon Ope.web-taitotasojen määrittelyä varten sivun. Jaikussakin asiaa vinkattiin.

Nopeaa, kevyttä toteutukseltaan, vaivatonta, verkostomaista, aikaansaavaa yhteistyötä. Mahtavaa. Ja mikä parasta, ilman palavereita, kokouksia, neukkareita ja seminaareja. Eikä kukaan matkustanut mihinkään eikä tapeltu siitä, maksaako kukaan lounaan vai pitääkö tyytyä voileipiin ja painettuneeseen kahviin.

1 kommentti:

Tarmo Toikkanen kirjoitti...

Alunperin idea ope.web:stä syntyi miettiessäni sitä Sosiaalinen media opetuksessa -kirjaa, johon sinuakin kysyttiin kirjoittajaksi. Se tuntui ihan potentiaaliselta rakenteelta, jonka ympärille kirjaa voisi kyhätä. Ja noin muutenkin tarpeelliselta käsitteeltä.

Kun nyt puhuit matkustamisista ja lounaista, niin pitää mainita, että eilen mainitsin asiasta Ville Venäläiselle, kun olimme ESR-rahoitushakemusta tekemässä Hämeenlinnassa. Lounas sentään kustannettiin eOppimiskeskuksen puolesta. :) Mutta kun Villekin piti asiaa lähtökohtaisesti hyvänä, lähdin sitten sometussa asiaa ajamaan.

Eli jos hyvin käy, tämän ope.web:n saa leivottua aika moneen rahaakin liikuttavaan hankkeeseen mukaan, jolloin se voi jopa kestää alkuinnostuksen ylikin ja synnyttää jotain pysyvää.