# Älä anna nettisähköpostisi tai muiden palveluiden salasanoja millekään saitille jos olet vähääkään epävarma sen rehellisyydestä. Mieti mitä voi tapahtua jos rikollinen saisi salasanan käsiinsä. Jos siitä voi seurata vahinkoa, älä anna salasanaa. Vaihda salasanoja usein.Pinseri » Älä luota liikaa verkostoitumispalveluihin
# Älä IKINÄ anna salasanoja palveluihin, joissa käsitellään rahaa, joissa on luottokorttisi numeroita tai muita henkilökohtaisia tietojasi (päätepankit, Paypal, nettikaupat)
# Suhtaudu kriittisesti sähköpostina tuleviin kutsuihin. Jos olet epävarma, kysy lähettäjältä oliko kutsu aito. Katso Googlen avulla, mitä kutsutusta saitista on sanottu netissä.
# Kun lähetät kutsuja, laita niihin mukaan henkilökohtainen viesti niin että vastaanottaja tietää sen olevan sinulta. Suomen kieltä näkee harvemmin spammeissa.
# Suhtaudu saitteihin epäluuloisesti. Jos joku vaikuttaa epäilyttävältä, odottele pari päivää ja katso asiaa sitten uudelleen. Onko saitista puhuttu blogeissa? Vieläkö se tuntuu epäilyttävältä?
# Muista, että vaikka saitti itsessään onkin tunnettu ja oletettavasti luotettava, siihen liitettävät lisäosat eivät välttämättä ole. Esimerkiksi Facebook on yksi maailman suurimpia sivustoja ja tuskin ihan heti rikkoo käyttäjiensä luottamusta. Omaan profiiliin lisättävistä lisäosista ei sen sijaan ole mitään takeita.
Blogged with Flock
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti