torstaina, marraskuuta 22, 2012

Valokuvatila täyttyi Bloggerissa, mitä teen?

Suora mobiilibloggaus tai käsittelemättömien kuvien käyttäminen blogimerkinnöissä saattaa Blogger-blogissa johtaa siihen, että blogin oma kuvatila 1 Gt täyttyy. Ratkaisuna on joko opetella pienentämään kuvakokoa esimerkiksi tekemällä kuvasta ruutukaappaus ja käyttämällä tätä ruutukaappausta blogissa.

Bloggerin kohdalla on myös mahdollisuus käyttää Google Valokuvia, jotka olivat aiemmin nimellä Picasa Valokuvat. Nyt Picasa on integroitu Google+ -palveluun eli tämä palvelu pitää ottaa käyttöön. Sen jälkeen Blogger-blogin kautta on suora pääsy Google Valokuviin. Bloggerissa lukee edelleen valokuvan lisäämislaatikossa Valitse tiedosto Picasa-verkkoalbumeista, mutta kyse on siis samasta asiasta kuin Google+ -palvelun kautta avautuva Valokuvat.

Google+-ohjeissa lukee, että valokuvielle on rajaton tallennustila (myös alle 15 minuutin videot).

Tässä vielä ruutukaappauksina selostus:

Vie kuvia Google+ Valokuvat: vie hiiri Kuvat-kuvakkeen päälle, klikkaa Lisää kuvia ja lataa haluamasi kuvat.


Kun olet ladannut kuvat ja ryhdyt bloggaamaan, kuvan lisäämisen kohdalla valitse Picasa-verkkoalbumeista, pääset selaamaan lisäämiäsi kuvia.

3 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kiitos postauksesta, joka sai minut tarkistamaan kuvavarastoni koon. Vain 0.33GB, vaikka blogin pitoa on takana jo viisi vuotta enkä ole arkaillut ylisuurienkaan tiedostojen latailua.

Unknown kirjoitti...

Lisäksi kaikki Bloggeriin lisäämäsi kuvat kertyvät omaan albumiinsa Google+:n Valokuvat -osiossa.

Maikki kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Tämä taitaa olla kaikista helpoin konsti jatkaa kuvien latailua Bloggeriin melkein entiseen malliin.