torstaina, elokuuta 13, 2009

Digsby kokoaa verkkojutustelun

Eilen piti Hämeenlinnassa olevan työkaverin kanssa hoitaa pieni käytännön asia. Sähköposti oli kovin kömpelö pöydältä toiselle huhuiluun. Emme entuudestaan käyttäneet samaa chattiä.

Minulla on Adium, joka seurustelee MSN-mesen, GTalkin, Facebookin ja muutaman muun pikaviestimen kanssa.

Työkaveri asensi entisestään laajentuneen Digsbyn, joka lupaa piakkoin myös Mac- ja Linux-versiota. Digsby yhdistää chatit, sähköpostit ja sosiaalisen median mikroviestinnän.

Edit: Kannattaa lukea tietoturvaan liittyvät kommentit!
Edit 2:
Kuten Leena kommentoi viitaten Lifehackerin blogimerkintään, Digsby asentaa koneelle lisäohjelman, joka käyttää koneen lepotilassa sen laskentatehoa johonkin tarkoitukseen (periaatteessa hyvään). Koska palautteesta huolimatta käyttäjä ei voi itse valita tätä, Download.com on alentanut Digsbyn ränkkingpisteitä ja suosittelee sijalle muita monen palvelun kanssa juttelevia Pidgin, Miranda, Trillian, or VoxOx. (Itselläni Windows-koneilla Trillian ja hyviä kokemuksia siitä.)

4 kommenttia:

Leena Helttula kirjoitti...

Digsbystä on kuulunut varoituksia. Kannattaa ennen asennusta lukea tämä:
http://lifehacker.com/5336382/digsby-joins-the-dark-side-uses-your-pc-to-make-money

Anne Rongas kirjoitti...

Hyvä huomio Leena. Kannattaa tosin lukea myös kyseiseen blogimerkintään liittyvä keskustelu.

Ja sitten aina pitäisi asentaessa katsoa, mitä asentaa. Esimerkiksi moni ilmaisohjelma ehdottaa Yahoo!-työkalurivia, jota jo aikoja sitten on opastettu välttämään (mutta tätä pitää aina muistuttaa). Käyttöehdot pitää tietenkin lukea (mutta voi apua, miten pitkiä, monimutkaisia ja vieraskielisiä ne ovatkaan).

Hyviä apulaisia haitakkeiden eliminoimiseen ovat Windows-koneilla maksuttomat Spybot, AdAware ja Startup Inspector.

Olen itse vaihtanut Windows-koneissa Nortonin 360° -tietoturvapakettiin, jossa on myös monipuolinen suoja erilaisten haitakkeiden varalle sekä integroitu varmuuskopiointisysteemi.

Mikään verkosta ladattu tai jopa kaupasta ostettu ei ole täysin turvallinen. Alkukesästä esimerkiksi Elisan nettitikuissa oli virus. Että tarkkana saapi olla. Olen suositellut Kotimikro-lehteä ja CERT-FI-varoitusten seuraamista.

Anne Rongas kirjoitti...

Vielä haitakkeiden poistamisesta: Windowsin oma Malicious Software Removal Tool, joka päivittyy joka kuun toinen tiistai.

Osa haitakkeiden poisto-ohjelmista on fuskausta ja itse asiassa haitakkeiden asentajia eli kannattaa seurata alan lehtiä, blogeja ja kaverivinkkejä.

Tarmo Toikkanen kirjoitti...

Spybot Search&Destroy on jo klassikko, niin kauan se on ollut olemassa. Kun käyn tuttavien Windows-koneita huoltamassa, tuo asentuu ihan ensimmäisenä. Eli sillä kyllä aloittaisin.